19th Ave New York, NY 95822, USA

Aarhus-fællesskab for sociale iværksættere bliver en del af DISIE

IMG_9625

Første april blev Social Innovators Hub en del af DISIE – Danish Institute for Sustainable Innovation & Entrepreneurship – etablerer sig som den nye partner for både grønne og sociale impact startups i Aarhus. Den sociale iværksætter i Aarhus, Steffen Rasmussen, som står bag succeser som Fundamentet og Center for Social Nytænkning, har overdraget Social Innovators Hub til DISIE, som nu har to arbejdsfællesskaber for bæredygtige iværksættere i Aarhus. 

– Jeg har længe vidst, at kontor- og arbejdsfællesskabet Social Innovators Hub en dag skulle være en del af noget større, og jeg er glad for at det er DISIE vi er blevet en del af. DISIE har udviklet sig til at være det nye, naturlige fællesskab for alle, der arbejder med det sociale iværksætteri. DISIE kan være med til at styrke den innovation der er brug for på det sociale område, siger Steffen Rasmussen, som fortsætter sit arbejde med socialt iværksætteri, som han har fokuseret på i mere end 10 år. 

– Vi er stolte over at vi nu også kan tilbyde sociale iværksættere i Aarhus adgang til vores stærke fællesskab af sociale og bæredygtige, etablerede virksomheder, organisationer og andre i økosystemet omkring startups, som har impact til fælles. Vi er der for de mennesker og virksomheder, der er med til at gøre en forskel og hjælpe Danmark – og andre dele af verden – tættere på at nå verdensmålene, siger CEO Anne Katrine Heje Larsen, der var med til at grundlægge DISIE for 12 år siden.

Anne Katrine Heje Larsen og resten af DISIE ser frem til at være en del af det stærke impact iværksættermiljø i og omkring Aarhus, og til at etablere nye partnerskaber til glæde for iværksætterne. 

– Vi glæder os meget til at samarbejde med vores 16 nyeste medlemmer i Aarhus om stadig at finde nye metoder og veje til endnu mere og bedre social innovation, siger CEO Anne Katrine Heje Larsen.

DISIE har med Social Innovators Hub nu to adresser i Aarhus. For nylig åbnede et nyt arbejdsfællesskab i den kommende bæredygtighedscertificerede bydel Trælasten, i samarbejde med PensionDanmark. Her kan bæredygtige startups udvikle sig sammen med andre impact iværksættere, og være blandt de første beboere i bydelen.

DISIE har eksisteret i København siden 2009, hvor organisationen blev grundlagt for unge projektmagere og iværksættere i København. I forbindelse med 10-års jubilæet i 2019 ændrede organisationen navn fra Københavns Projekt Hus til DISIE og fortsatte udviklingen hen imod et landsdækkende tilbud for bæredygtige og sociale startups. I København har DISIE 80 pladser til iværksættere og NGO’er, samt et digitalt medlemskab i støbeskeen.