Climate Heroes – de nye rollemodeller for startups

Skærmbillede 2021-04-22 kl. 12.54.39

Hvis Danmark fortsat skal betragtes som en førende iværksætternation er det nødvendigt med fremadskuende rollemodeller for de kommende iværksættere. Dansk Iværksætter Forening har i samarbejde med DISIE udviklet Climate Heroes. Et inspirationsunivers hvor man stifter bekendtskab med otte Heroes og hører deres personlige iværksætter-rejse og hvorfor de ikke går på kompromis med deres bæredygtige mindset.

Mød de otte forbilleder: 
  • Katrine Lee Larsen & Copenhagen Cartel
  • Christine Hebert & Blue Lobster
  • Alejandro Franco &Kaffe Bueno
  • Solveig Berg Søndergaard & SHEworks Atelier
  • Annika Bøg Madsen & RePot.dk
  • Katja Meyer & Eachthing
  • Alexander Løcke & 4Life Solutions
  • Mikael Eydt & Beyond Leather Materials

Climate Heroes skal vise mulighederne ved bæredygtig business
I den årlige Iværksætteranalyse foretaget i 2020 ses det, at de adspurgte iværksættere har svært ved at se de økonomiske muligheder, når det kommer til at arbejde med grønne løsninger. Spørger man de grønne iværksættere til den største barriere for vækst, er den klart største 38 %, at man ikke kan se en positiv økonomisk effekt af det grønne.

– De grønne iværksættere har i udbredt grad behov for øget forretningsforståelse. Forretning og formål skal gå hånd i hånd, siger formand for Dansk Iværksætter Forening, Peter Kofler. 

Climate Heroes skal mindske barriere for nuværende og kommende iværksættere
De otte Climate Heroes fortæller i portrætterne hvorfor deres bæredygtige fokus er altafgørende for hvordan de har bygget deres forretning.  Lysten til at skabe og evnen til at tænke ud af boksen er altafgørende hvis Danmark fortsat skal bibeholde statussen som en af verdens førende iværksætternationer.

Derudover tilbyder Climate Heroes også en alsidig værktøjskasse, som giver nuværende og kommende iværksættere redskaber til at specificere sin forretning og målrette sine bæredygtige mål. Værktøjskassen, som er udarbejdet i samarbejde med DISIE, har til formål at hjælpe andelen af iværksættere, der ikke ser en økonomisk gevinst ved at arbejde bæredygigt. Den giver mulighed for at konkretisere sine bæredygtige mål og skabe grobund for bæredygtig business.

– Fremtidens virksomheder skal uden undtagelse havde flere bundlinjer, derfor er det afgørende at nye iværksættere fra start indtænker et større samfundsmæssigt formål ind i deres virksomhed og på samme tid formår at skabe en bæredygtig forretning. Der findes i muligheder i Danmark og metoder som ikke altid er lige synlige for nye iværksættere og vi har samlet noget af den viden her for at gøre starten nemmere og for at inspirere flere til at starte en grøn virksomhed, siger Anne Katrine Heje Larsen, CEO og grundlægger af DISIE.

Climate Heroes er internationale
Med et korps bestående af otte bæredygtige iværksættere, hvor deres oprindelse spænder mellem alt fra Columbia, USA, Holland og Danmark, tegner det et billede af at den danske iværksætterkultur er eftertragtet. Det billede skal Climate Heroes være med til at styrke. Med et stort antal unge der hvert år kommer til Danmark for at studere, er det afgørende at vi forsøger at holde fast i nogle af de innovative og kreative typer. Climate Heroes fortæller historien om at Danmark er “the place to be” når det kommer til iværksætteri og særligt den bæredygtige af slagsen.

Find alle otte ambassadører, værktøj og mere om at udvikler en bæredygtig startup på Climate Heroes hjemmeside.
H