Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Vælg en ansvarlig og grøn bank

Vælg en ansvarlig og grøn bank

Ønsker du at åbne en virksomhedskonto hos en ansvarlig og grøn bank? Så kan du følge denne guide. At have en virksomhedskonto er essentielt for almindelig virksomhedsdrift og mange vil tilgå opgaven, som en kedelig og administrativ opgave, der blot skal overstås. 

Men sandheden er, at opgaven ikke skal undervurderes. Mange startups bliver afvist som bankkunder og mængden af papirarbejde med likviditetsbudget, driftsbudget og antallet af spørgsmål fra banken er stor.

Ansvarlige banker inden for grøn omstilling og klima

1 // MERKUR

Bemærk for at være erhvervskunde skal man være privatkunde hos Merkur.

Pris for oprettelse: 3500 kr (Der forekommer løbende ændringer i priser der kan findes på hjemmesidens prisliste).

Pris for gebyr pr. kvartal: 600 for konto, 150 kr per netbank bruger, 200 kr i kortgebyr per kort. 

Andre fordele: Hos Merkur får bliver man som kunde medlem i et værdibåret fællesskab. Gennem løbende historier og nyheder skabes indsigt i hvordan fællesskabet bidrager til positiv omstilling nationalt og internationalt. Merkur er en demokratisk og primært kundeejet virksomhed hvor alle andelshavere på lige fod (uanset antal andele) har stemmeret på generalforsamlinger. 

Indsatsområde indenfor bæredygtig omstilling: I Merkur har de en holdning til, hvem de ønsker at finansiere og støtte op omkring. Merkur laver grundige screeninger, både før og løbende gennem deres samarbejder. På den måde indgår de kun i samarbejder med virksomheder som skaber en positiv indflydelse. Det kunne eksempelvis være på klima og miljø. Denne Desuden bidrager Merkurs fællesskab af virksomheder og institutter også aktivt til at skabe et bæredygtigt samfund.

2 // LUNAR

Tilbyder 2 typer af abonnementer til erhvervskunder der begge faktureres som årligt beløb.

Solo abonnement

Pris for oprettelse: 0 Kr. 

Solo abonnement: Den koster 2.988 Kr. om året.

 

Grow abonnement

Pris for oprettelse: 0 Kr.

Pris for oprettelse: 4.250 kr om året

 

Andre fordele: Lunar tilbyder en en positiv rente på 0,5% af op til 50.000 kr, og ingen negativ rente af op til 250.000 kr. Solo pakken er til den selvstændige uden medarbejdere. Med solo kan man få en erhvervskonto, et Visa-kort og betalinger til fast lav pris. Styr hele din økonomi nemt fra mobilen. Grow pakken er til virksomheder med flere ejere eller medarbejdere. Få tre konti, firmakort og udgiftsstyring i ét, og gør det nemmere at drive virksomhed.

Indsatsområde inden for bæredygtig omstilling: Banken har sit kernefokus på at give kontrollen tilbage til deres kunder, blandt andet gennem deres app som giver kunden et effektivt overblik over deres økonomi. Lunar laver ikke spekulationer eller investeringer i sort energi, våben eller institutioner der overtræder menneskerettighederne. Hertil samarbejder Lunar med Seabin og støtter deres projekt om at fjerne plast fra havet. 

3 // ARBEJDERNES LANDSBANK


Pris for oprettelse:
3.000 kr. 

Pris for gebyr pr. kvartal: 750 kr.

Månedlig betaling: Basis: 250 Kr.  //   Medium: 350 Kr. Plus: 450 Kr.


Andre fordele: Som erhverskunde hos banken har du adgang til værktøjet Valified uden omkostninger, der giver virksomheden mulighed for at rapportere om bæredygtighed og grøn omstilling. Her kan du få en bæredygtighedsrapport, så du kan vise dine kunder og omverdenen, hvordan I arbejder med grøn omstilling.

Indsatsområde indenfor bæredygtig omstilling: Udover at bankens eget elforbrug kører på  grøn strøm gennem Ørsted vindenergi, går banken op i samfundsansvar og bæredygtighed. Arbejdernes Landsbank støtter Den Danske Naturfond og har de 4 strategiske indsatsområder hvor der bidrages til den bæredygtige udvikling gennem: kredit, kapitalforvaltning, indlånsoverskud og intern bankdrift.

4 // NYKREDIT


Pris for oprettelse:
3.000 kr.

Pris for gebyr per måned: Enkel: 119 kr.   //   Plus: 139/199 kr.   //   Total: 349 kr.

Andre fordele: Kunder i Nykredits ErhvervsBank får adgang til redskaber til at måle medarbejder- og kundetilfredshed, få hjælp til udgiftshåndtering og holde styr fakturering. Bankens fordele er delt op i kategorierne: Effektiv økonomistyring, Opstart & jura, Viden & indsigt og Medarbejdere. Hertil kan bankens Plus og Total kunder få 30% rabat hos Startup Central. Hertil får Nykredits erhvervskunder gratis adgang til Valified.

Indsatsområde indenfor bæredygtig omstilling: Banken investerer både egne og kunders penge efter ambition om at bidrage positivt til verden. Nykredits ansvarlige investeringer overholder forskellige internationale standarder som eksempel UNPRI. Derudover tilbydes en række løsninger til kunder der ønsker at investere i ESG, SRI eller særlige bæredygtige rammer.

5 // MIDDELFART SPAREKASSE


Pris for oprettelse og gebyr:
Priser og rentesatser fastsættes individuelt og afhænger bl.a. af det samlede forretningsomfang med Sparekassen og af den sikkerhed, der stilles.

Andre fordele: Som erhvervskunde får man direkte kontakt og kort træffetid til en personlig rådgiver, der kender din virksomhed. 

Indsatsområde indenfor bæredygtig omstilling: Det har været Middelfart Sparekasses tankegang at et højere formål er vigtigtere end at tjene flest muligt penge siden grundlæggelsen i 1853. Banken arbejder med FN’s verdensmål og sørger for, at man som investor kan sikre sig, at sin opsparing arbejder for en bedre verden og samtidig giver et fornuftigt afkast. Under det nationale klimafolkemøde i Middelfart i 2020 præmierede banken en bæredygtig iværksættervirksomhed med 250.000 kr.

6 // FÆLLESKASSEN*


Pris for oprettelse:
1.000 kr.

Pris for gebyr pr. kvartal: 875 kr. – Hvis der er tale om flere selskaber er prisen 1.500 kr.

Attraktive fordele basispakken til 850 kr. i kvartalet:

  • Netbank med op til 2 brugere – mulighed for ændring af op til 2 brugere pr. år
  • En netbankforsikring som dækker hacking og phishing
  • En personlig rådgiver
  • En eller flere erhvervskonti
  • Gratis transaktionsomkostninger i Netbanken
  • Oprettelse af FI kreditor samt løbende abonnement
  • Oprettelse af leverandørservice
  • Et Visa/Dankort
  • Et Mastercard debit

 

Indsatsområde indenfor bæredygtig omstilling: Fælleskassen er en lille andelskasse lokalt forankret på Frederiksberg. Bemærk banken har et begrænset markedsområde for Københavns og Frederiksberg kommune (Det gamle HT-område). Banken har en række lånemuligheder for firmaer med en grøn eller social indgangsvinkel. Hertil viser Fælleskassen sin omtanke for klima og miljø ved hvert år at udlodde 250.000 kr til grønne og socialt ansvarlige projekter via Fællespuljen. Fælleskassen er en andelskasse, og er derfor kundeejet, hvilket betyder, at kunder skal erhverve for min. 2.000 kr. andelskapital. Hvis du er andelshaver kan du ansøge midler til et projekt, hvor din grønne virksomhed tager del i projektet. 

*Vi har valgt at tage Fællesskassen på listen på trods af, at virksomheden skal have adresse i København for at få en konto. Fællesskassen har dog mange grønne startups som kunder, hvorfor den er med på listen.

DISIE GRØNT is supported by Tuborgfondet

Tuborgfondet-logo-toolbox