Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

GUIDE TIL EN GRØNNERE HJEMMESIDE​

GUIDE TIL EN GRØNNERE HJEMMESIDE​

BÆREDYGTIG TILGANG TIL WEB HOSTING

Vidste du at internettet udleder lige så meget CO2 som hele verdens flytrafik?* Med dette værktøj kan du blive klogere på, hvilke muligheder der findes for at have en bæredygtig tilgang til web hosting i forbindelse med din startups hjemmeside. 

Digital bæredygtighed og internettet er ikke blandt de emner, vi taler mest om inden for den grønne omstilling, men alligevel er det et meningsfuldt område at kigge nærmere på. Den nemmeste måde at gøre en forskel, når det gælder hjemmesider, er ved at: 

  1. Sænke hjemmesiders energiforbrug. Forbruget kommer til udtryk som den elektricitet der bruges til at loade, sende og vise hjemmesiden.

  2. Bruge rene, grønne og vedvarende energikilder til din hjemmesides elektricitetsforbrug

I dette værktøj har vi lagt fokus på 3 tilgange og samlet inspiration til at undersøge emnet videre.
1 // Skift til en grøn webhost

Hvis du er interesseret i at finde en ny udbyder og få grøn webhosting, findes der eksempelvis one.com, der tilbyder web hosting af hjemmesider drevet af energi fra vindmøller. Andre muligheder kan findes i følgende samlinger:

2 // Tilbyd besøgende en lite version af hjemmeside

En måde at gøre hjemmesider grønne er at tilbyde en lite version af hjemmesiden. Et eksempel på en hjemmeside der tilbyder deres besøgende en lite version af hjemmesiden er organic basic.

Denne tilgang kræver måske en større indsats end andre tilgange, men har tilgengæld også en større impact. Det drejer sig netop om at lave om i selve opbygningen af hjemmesiden og ved at skære ned på din hjemmesides energiforbrug, kan du ifølge ClimateAction.tech tilmed forvente flere fordele som:

  • Hjemmesiden bliver billigere i drift.

  • Loading tider og performance forbedres.

  • Brugerne kan få en bedre oplevelse af hjemmesidens indhold.

 

Hos Lowww kan du finde en samling af eksempler på hjemmesider, der har fokus på at minimere carbon emissions. Her kan man blive inspireret og se hvordan en hjemmeside kan sættes flot op, være attraktiv og stadig leve op til en bæredygtig standard.

3 // Vær transparent omkring hjemmesidens forbrug

  • Der findes forskellige måder at beregne og vise din hjemmesides CO2 forbrug. Ved at være transparent kan du skabe opmærksomhed på, at hjemmesiden og internettet generelt har et energiforbrug. Redskabet kan også bruges til at undersøge og blive klogere på hvilke andre hjemmesider, der er grønne.
  • Green Web Check kan bruges til tjekke om hjemmesider er grønne ved at skrive deres webadresse i søgefeltet. Redskabet viser, om hjemmesiden er hosted grøn eller grå. Herefter kan man inkludere resultatet som et badge på sin hjemmeside og på den måde oplyse og opfordre andre til at være opmærksomme på emnet. Redskabet er lavet af The Green Web Foundation, der arbejder mod at skabe et fossil-free internet.

Find mere inspiration til at få en mere grøn profil: 

WholeGrain Digital

Green the web

*(Theis Ehler Molin, 26.06.2019, Zetland, https://www.zetland.dk/historie/sO0E9bnv-aekdaa3R-f69bc)

DISIE GRØNT is supported by Tuborgfondet