Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Stor satsning for unge grønne iværksættere i Aarhus

FC_20210819_0009

Nyt tilbud vil forløse grønne aarhusianske iværksætteres potentiale med værktøj, lokalforankrede events og netværk. Det er iværksætterorganisationen DISIE som med støtte fra Tuborgfondet vil sætte gang i en målrettet udvikling af grønne startups i Aarhus.

Danmark er førende inden for både innovation og grønne ideer, men vi kan blive meget bedre til at omsætte viden til forretning. Det fortæller analyser og rapporter fra blandt andre Deloitte og Kraka, og nu går Tuborgfondet og iværksætterorganisationen DISIE sammen om at forbedre de grønne, unge aarhusianske iværksættere- og iværksættertalenters forundsætninger for at skabe forretning.

DISIE – Danish Institute for Sustainable Innovation & Entrepreneurship, har for nylig åbnet et arbejdsfællesskab for bæredygtige iværksættere i den kommende bydel ‘Trælasten’, og det er med udgangspunkt i de fysiske rammer her at projektet vil udfolde sig. 

Omdrejningspunktet bliver faste månedlige events, hvor deltagere kan dele og få sparring til deres udfordringer, samt inspiration og nødvendig viden fra andre aktører. Sideløbende hermed udvikles en række konkrete værktøjer i samarbejde med de unge, sådan at de og kommende grønne iværksættere hurtigere selv kan komme fra idé til forretning.

– Vi rækker ud til alle unge i Aarhus, som drømmer om at arbejde med bæredygtig iværksætteri og innovation, og vil være dygtigere til at skabe en forretning med bæredygtigt indhold, og vi vil involvere vores gode netværk af lokale videninstitutioner og andre, der har vigtige erfaringer og kan tilbyde noget, som vil hjælpe en ung iværksætter et godt stykke i den rigtige retning, fortæller direktør og grundlægger af DISIE Anne Katrine Heje Larsen, som også glæder sig til at møde en masse frivillige unge, der vil være med til at udvikle events og indhold. 

Tuborgfondet har bevilget kr. 1.321.700 som et led i fondets strategi om at støtte udviklingen af unges muligheder for sammen at skabe en bæredygtig fremtid samt bidrage til udviklingen af dansk erhvervsliv.

– DISIE’s arbejdsfællesskab og de tilknyttede aktiviteter vil give unge iværksættere et styrket netværk til andre grønne iværksættere og en mulighed at etablere netværk med relevante aktører i økosystemet, f.eks. andre virksomheder, uddannelsesinstitutioner og fonde. Projektet skaber gode muligheder for unge, der gerne vil gå vejen som grønne iværksættere, og værktøjerne vil hjælpe unge iværksættere til en bedre start, siger sekretariatschef Peter Giacomello fra Tuborgfondet.

Indsatsen til glæde for unge, bæredygtige iværksættere og interesserede i Aarhus etableres fra starten af august 2021 og løber frem til august 2023. 

 

 

Kort om Tuborgfondet
Tuborgfondet støtter unge og organisationer, der styrker ungdommens muligheder for sammen at udleve deres drømme om en bæredygtig fremtid – til gavn for samfundet og dansk erhvervsliv. Det gør vi ved at støtte aktiviteter, der styrker unges entreprenørånd, erhvervskompetencer og muligheder for at bidrage til udvikling og innovation.